Mene Etusivulle
28.11.2019

UUTINEN

Porkkanalaatikko

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.Apple-tab-span {white-space:pre}1–2 laatikkoa3 dl vettä1 ½ dl puuroriisiä7 dl maitoa1 ½ kg porkkanoita5 dl vettä1 tl suolaa1 kananmuna½ tl suolaa3 rkl tummaa siirappiaripaus rouhittua valkopippuria3 rkl korppujauhoja1 rkl voitaKiehauta 3 dl vettä ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon riisipuuro.Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama nokare voita.Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.Apple-tab-span {white-space:pre}VEGAANINEN PORKKANALAATIKKOneljälle1 ½ dl vettä1 dl puuroriisiä3 dl mantelimaitoa5 dl porkkanasosettavajaa 1 tl suolaa2–3 rkl sokeria½–1 dl mantelilastujahyppysellinen pomeranssin kuortaKiehauta vesi, lisää riisi ja keitä hiljaa poreillen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää mantelimaito ja keitä pienellä lämmöllä riisi kypsäksi. Lisää joukkoon porkkanasose, mausteet ja sokeri. Sekoita. Kaada vuokaan ja ripottele mantelilastut päälle ja paista laatikkoa 150 asteessa n. 45 minuuttia.

KATEGORIAT

  • Muut