Mene Etusivulle
29.11.2019

UUTINEN

Imelletty perunalaatikko

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.Apple-tab-span {white-space:pre}1–2 laatikkoa2 kg jauhoisia perunoita1 dl vehnäjauhoja6 dlmaitoa1 rkl siirappia2 rkl voita1 tl suolaaKeitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta heti. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolella. Peitä perunaseos pyyheliinalla ja jätä huoneenlämpöön imeltymään yön yli.Lisää peruna-vehnäjauhoseokseen maito, siirappi, suola sekä voi pieninä nokareina. Kaada seos huolellisesti voideltuun isoon uuni­vuokaan tai kahteen pienempään vuokaan. Täytä vuoat vain puoleen väliin, koska laatikko kuohuu kypsennyksen aikana. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa n. 2 tuntia.

KATEGORIAT

  • Muut