Pyysimme Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan kehutyspäällikkö Harri Harjulaa kehittelemään pääsiäiseen ja kevääseen sopivan ruokaisan salaatin. Alla Harrin ohje herkullisen halloumi-couscous -salaatin valmistamiseksi.
Grillattu halloumi-couscous -salaatti
6 hengelle80g couscousia250g halloumi-juustoa1 puntti rucolaa1 pieni puntti tuoretta minttua1 puntti persiljaa4 kevätsipulia3 kypsää tomaattia2 sitruunaa3 rkl pinjansiemeniäExtra Virgin -oliiviöljyäsuolaamustapippuriaHunaja-viinietikkakastike:2 rkl hunajaa2 rkl valkoista balsamico-etikkaa2 rkl Extra Virgin -oliiviöljyä1 rkl Dijon-sinappiasuolaa ja mustapippuriaPaisto-ohje halloumille ja pinjansiemenilleLeikkaa halloumi noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Esilämmitä grilli tai grillipannu kuumaksi ja paahda viipaleita noin 1-2 min per puoli, kunnes juustossa on kauniit grillausraidat. Esilämmitä teflon-pinnoitteinen paistinpannu pinjansiemeniä varten. Paahda siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet ovat kullanruskeita.Salaattija kastikeKeitä couscous pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jäähdytä. Hienonna tuore minttu, persilja ja kevätsipuli. Säästä hieman minttua koristeeksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita couscous, pinjansiemenet, hienonnetut yrtit ja pilkotut tomaatit tasaisesti keskenään. Mausta sitruunan mehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Valmista hunaja-viinietikkakastike sekoittamalla kaikki kastikkeen raaka-aineet voimakkaasti vatkaten keskenään.TarjoiluAsettele couscous-salaatti lautasen keskelle. Mausta rucola valmistamallasi kastikkeella ja asettele rucola couscous-salaatin päälle. Asettele grillattu halloumi rucolan päälle. Koristele annos mintun lehdillä ja hunaja-viinietikkakastikkeella. Nauti hyvässä seurassa.