Helteeseen helpotusta – kokosimme kesäiset ravintolatärpit


25.7.2019

Aurinko porottaa, mutta nälkä alkaa kurnia vatsassa ja kurkkuakin kuivaa. Älä keskeytä kivaa kesäpäivää kotikokkailulla, vaan hyödynnä ravintoloidemme himoitut herkut. Kattauksemme keskustasta Kalevaan, olkaa hyvä!

Ravintola Puisto
Koskimaisema ja italialaisen keittiön intohimo. Kesäbuffan ja à la carten lisäksi suosittelemme paikan päällä valmistettua Puiston omaa artesaanijäätelöä. Makuvaihtoehdot vaihtuvat päivittäin Mariannesta mangoon. Ja jano saadaan stoppaamaan kesäkannuilla – miltäpä kuulostaa esimerkiksi mojito- tai olutkannu? Ei ollenkaan huonolta.

Kesän aukioloajat: ma–to 8–22, pe 8–24, la 9–24 ja su 10–22
Koskipuisto, Tampere

Sokos 4. krs kahvila-ravintola
Mikäli mielit salaattia, wokkia tai tuorepastaa upealla näköalalla, Sokoksen yläkertaan käypi tie. Ruoat saa kätevästi myös take awayna esimerkiksi rannalle tai piknikille. Makeanhimo hellittää ihanilla leivonnaisilla.

Kesän aukioloajat: ma–pe 9–21, la 9–19 ja su 11–18
Hämeenkatu 21

Sokos Ravintola Herkku
Maineikkaat Sokoksen alakerran salaatit toimivat raikkaana lounaana joko paikan päällä tai eväsretkellä nautittuna.  À la carte -listalta ja lounaspöydästä löytyy puolestaan erilaisia lämpimiä vaihtoehtoja kesäisistä raaka-aineista valmistettuna. Pienempään nälkään suosittelemme paikan päällä valmistettuja tuoreita HerkkuHetki-patonkeja. P.S. Oletko jo testannut Sokos Herkusta saatavia Itsudemon take away -susheja?

Kesän aukioloajat: ma–pe 9–19.30 ja la 9–18
Hämeenkatu 21 (Sokos)

Mehubaari Viheriö
Miltä maistuu kielletty hedelmä tai kirkuva kiivi? Se selviää Viheriössä. Valikoima ihastuttaa tuoreilla ja terveellisillä smoothieilla, mehuilla ja kasvisshoteilla. Kun hakusessa on värikäs ja virkistävä välipala, Viheriö on ehdottomasti vastauksesi.

Kesän aukioloajat: ma–la 11–19
Sammonkatu 75 (Prisma Kaleva)

Kortteliravintola Kivenheitto
”Kivari” sijaitsee mainiolla paikalla Kalevassa kätevästi keskellä kaikkea. Taattua tunnelmaa ja täyttävää pubiruokaa burgereista pyttipannuun ja siivistä salaatteihin. Poikkea huurteisella tai viihdy pidempään! P.S. Legendaarinen pubivisa palaa tauolta elokuun lopulla.

Kesän aukioloajat: ma–to 12–24, pe–la 12–02 ja su 12–24
Teiskontie 1

Public Corner
Keskustorin oma olohuone Public Corner hemmottelee kesäpäivänä huokeilla talon viineillä, laadukkailla pulloviineillä sekä kotimaisilla ja kansainvälisillä siidereillä ja oluilla. Tällä terassilla vierähtää tunti jos toinenkin.

Kesän aukioloajat: ma–ti 12–24, ke–to 12–01, pe–la 12–02 ja su 12–24
Keskustori 5

Hovipoika
Public Cornerin kanssa samassa, yli 100-vuotiaassa upeassa kivitalossa sijaitseva ”Hovari” kuvailee itseään motolla ”helppo tulla, vaikea lähteä”. Eikä ihme. Iloisen pubitunnelman lisäksi Hovipojassa raikaa karaoke keskiviikkoisin klo 17 ja sunnuntaisin klo 16.

Kesän aukioloajat vko 30 ja 31: ma–ti 9–24, ke 9–02, to 9–24, pe–la 9–02 ja su 9–24, vko 32: ma–to 9–24, pe–la 9–02 ja su 9–24
Keskustori 5

Tiikerihai
Viimeinen muttei todellakaan vähäisin: elokuun lopussa kymmenen vuotta täyttävä kiistaton karaokekuningas Tiikerihai kutsuu laulamaan ja viihtymään joka päivä. Täällä ratkaisee asenne ja lavakarisma, ei ääni. Mikäli mikkiin ei kuitenkaan huvita tarttua, olet tervetullut tuopposelle, ehdalle pubiruoalle tai vaikka biljardille!

Kesän aukioloajat: ma–to 11–02, pe–la 11–04 ja su 11–02
Hämeenkatu 5 B, 2. krs