Mäti- ja punasipuli-ranskankermalla täytetyt kylmäsavulohirullat


13.11.2019

 

8–10 kpl ohuita kylmäsavulohiviipaleita (koosta riippuen ja ruokailijoiden määrän mukaan)

pieni prk siian- tai muun kalan mätiä

1–2 punasipulia 

1 prk ranskankermaa

n. 1/2 tl sitruunamehua

tilliä koristeluun

suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

 

Valuta ranskankermasta nestettä esim. kahvisuodattimessa. Hienonna kuorittu punasipuli ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita ranskankermaan punasipuli, mäti, sitruunamehu ja mausteet. Levitä tuorekelmulla vuoratulle työlaudalle tai lautaselle kylmäsavulohiviipaleet. Levitä viipaleille tasaisesti ohut kerros täytettä ja kääri ne tiukalle rullalle tuorekelmun avulla. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

Anna rullien levätä kylmässä (myös pakastimessa voi pitää hetken aikaa, se helpottaa rullan leikkaamista). Leikkaa rullat sopivan kokoisiksi paloiksi, asettele tarjoiluvadille ja koristele tuoreella tillillä.