Paikallistoiveista virtaa – sähköautojen latausverkosto laajeni

4.8.2020

Kun motoristi Marko Saarenketo aloitti sähköautoilun seitsemän vuotta sitten, hän oli yksi harvoista ekologisen autoilun edelläkävijöistä. Ladattavia ajoneuvoja oli Suomessa tuolloin vasta muutamia satoja. Alkuvuonna 2020 ladattavien ajoneuvojen määrä oli jo 35 000, josta täyssähköautoja oli lähes 6 000. Pirkanmaalla sähköautoja on maakunnista Uudenmaan jälkeen toiseksi eniten.

– Pirkanmaan Osuuskaupalle on tullut asiakkailta palautteita latausverkoston laajentamisesta, ja kesän aikana näihin toiveisiin on päästy vastaamaan, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan polttoneste- ja autonpesukaupan ryhmäpäällikkö Riku-Pekka Lehtonen.

– Vanhoihin latauspaikkoihimme on tehty lisäpaikkoja, ja olemme asentaneet myös kokonaan uusia latauspisteitä. Latausta saa nyt Pirkanmaan kaikista Prismoista, Sokokselta, Tesoman ja Valkeakosken S-marketista sekä neljältä ABC:ltä. Tulevaisuudessa esimerkiksi S-marketeihin tulee lisää latauspisteitä ja uudet Prisma-yksiköt varustetaan automaattisesti sähköautojen latauspalveluilla. Olen iloinen, että pääsemme vihdoin panostamaan sähköautoilijoiden palveluihin. Tämä on yksi niistä teoista, joilla olemme mukana ilmastotalkoissa, Riku-Pekka muistuttaa.

Myös Markolle sähköautoilu on ilmastoteko:

– Olen taipuvainen ajattelemaan, ettei pieniltäkään tuntuvia vastuullisuustekoja kannata jättää tekemättä sen takia, että ei pysty isompia toteuttamaan. En pysty ratkaisemaan maapallon tai edes Suomen ilmansaasteongelmia tai ilmastonmuutosta. Se ei kuitenkaan estä minua tekemästä omasta mielestäni merkityksellistä ympäristötekoa ajamalla fossiilisten polttoaineiden sijaan sähköautolla ja tuottamasta maaseutukotini katolla itse uusiutuvaa sähköä.

Lue täältä Markon ja hänen poikansa unohtumattomasta sähköautoreissusta Norjan Lofooteille.

 

Pirkanmaan Osuuskaupan latauspisteet sähköautoille

Fortumin operoimat latausasemat

CHAdeMO- ja CCS-pikalataus sekä Type2-lataus

ABC Kolmenkulma

ABC Lahdesjärvi

ABC Oritupa

Plugitin operoimat latausasemat

ABC Toijala CHAdeMO- ja CCS-pikalataus sekä Tesla
Supercharger -latausasema

Prisma Kaleva
kuusi Type2-rasiaa

Prisma Kangasala
kaksi Type2-rasiaa

Prisma Koivistonkylä
kuusi Type2-rasiaa

Prisma Lielahti
kuusi Type2-rasiaa

Prisma Linnainmaa
kuusi Type2-rasiaa

Prisma Nokia
kaksi Type2-rasiaa

Sokos kuusi Type2-rasiaa

S-market Pirkkala
(syksyllä 2020) CHAdeMO- ja
CCS-pikalatausasema sekä kolme Type2-rasiaa

S-market Tesoma
kaksi Type2-rasiaa

S-market Valkeakoski
kaksi Type2-rasiaa

 

Lataushinnat ovat saatavilla Fortumin ja Plugitin verkkosivuilta.